Sýry a mléčné výrobky
Naše sýry a mléčné výrobky pochází převážně od malých neprůmyslových sýrařů, kteří jsou nejenom výrobci, ale i chovateli. Při výrobě používají pouze kvalitní, čisté a výživné mléko od vlastních stád. O svá zvířata se pečlivě starají, krmí je přírodními krmivy bez GMO a většina z nich jim dopřává pastvu na šťavnatých horských loukách plných bylin, které jejich mléku a sýrům dávají nejenom jedinečné aroma a chuť, ale i spoustu živin. A aby si mléko tyto vlastnosti uchovalo, zpracovávají jej velmi šetrně, většinou bez pasterizace a zásadně bez konzervantů. Výroba probíhá z velké části ručně tradičními postupy.
Kravský sýr Fontina D Alpeggio DOP Jotaz
Ceněný sýr z údolí Ollomont vyráběný ručně ve velmi omezeném množství v mini sýrárně rodiny...
za 100 g
Parmigiano Reggiano forma 24 měsíců Bonat
Sýr Parmigiano Reggiano ze sýrárny Bonat zraje 24 měsíců a může se pochlubit unikátním aroma...
za 100 g min. 200g
Parmigiano Reggiano 300g 36 měsíců Bonat
Sýr Parmigiano Reggiano ze sýrárny Bonat zraje celých 36 měsíců a může se pochlubit unikátním...
za 100 g min. 300g
Stelvio DOP
Jihotyrolský sýr Stelvio je vyráběn v oblasti Val Venosta poblíž průsmyku Stelvio, podle kterého sýr...
za 100 g
Duepecore Tino Paiolo
Vyzrálý sýr s výraznou, jemně štiplavou chutí z nepasterizovaného ovčího mléka z horských pastvin v...
za 100 g
kravský sýr Piave selezione Oro DOP Panozzo
Jemný, ale zároveň výrazný sýr s aroma horských bylin a sušeného ovoce vyrobený z pasterizovaného...
za 100 g
Pecorino Giglio sardo
Výrazný sardinský ovčí sýr zrající 3 měsíce. Jeho povrch je potírán karamelem a má aromatickou,...
za 100 g
mozzarella Fior di Latte 200g Brimi
Mozzarella Fior di Latte z čerstvého plnotučného mléka krav pasoucích se v Alto Adige.
Pecorino Burghidu vyzrálý forma Caseificio Demarcus
Sýr Pecorino Burghidu z nepasterizovaného ovčího mléka zraje minimálně 12 měsíců. Rodina Demarcus jej vyrábí...
za 100 g
Pecorino Forenza Caggiano Summo
Jedno z nejlepších italských pecorin, které vyrábí rodina Caggiano Summo na své malé farmě v...
za 100 g
Máslo BIO 250g Querceta
Velmi kvalitní máslo vyrobené na apulijské ekologické farmě Querceta z bio smetany a syrovátky z...
Parmigiano Reggiano 200g 16-18 měsíců Bonat
Sýr Parmigiano Reggiano ze sýrárny Bonat zraje 16-18 měsíců a může se pochlubit unikátním aroma...
za 100 g min. 280g
Grana Padano forma 20-24 měsíců Panozzo
Grana Padano je vyzrálý sýr z pasterizovaného kravského mléka podobný parmazánu, liší se však oblastí...
za 100 g min. 200g
Taleggio DOP Pezzetta
Tento čtvercový typický měkký sýr z kravského mléka je vyráběn v lombardských provinciích. Na jeho...
za 100 g
Stagionato di capra Monte Jugo
Vyzrálý kozí sýr z nepasterizovaného mléka z rodinné sýrárny Monte Jugo v Laziu. K výrobě...
za 100 g
Mozzarella di Bufala 5x50g Barlotti
Čerstvý sýr s chráněným označením původu, vyrobený ručně z plnotučného buvolího mléka. Rodina Barlotti chová...
mozzarella BIO 100g Brimi
Mozzarella vyrobená z mléka pasoucích se jihotyrolských krav. Kvalita fior di latte.
Semistagionato di capra Monte Jugo
Středně vyzrálý kozí sýr z nepasterizovaného mléka z rodinné sýrárny Monte Jugo v Laziu. K...
za 100 g
Burrata v listu BIO 300g Querceta
Ne náhodou se burratě přezdívá královna apulijských sýrů. Tento pařený sýr s výraznou plnou máslovou...