Pecorino Forenza Caggiano Summo
Jedno z nejlepších italských pecorin, které vyrábí rodina Caggiano Summo na své malé farmě v Basilicatě. Při výrobě používají výhradně nepasterizované ovčí mléko od vlastního stáda, které se osm měsíců v roce pase na venkovních pastvinách plných divokých bylin, a sýr nechávají zrát 3-12 měsíců. Pecorino Forenza má výraznou, rustikální, jemně štiplavou chuť s animálními tóny a tóny bylinek.
za 100 g
Složení: nepasterizované ovčí mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Kůrka není určena ke konzumaci.
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C.
Země původu: Itálie
Caggiano Summo
Zpovzdálí nenápadný kopec uprostřed jižanské Basilicaty skrývá poklad v podobě nejlepších pecorin jihu. Nejenže pecorino Forenza z tohoto statku bylo vyhlášeno jako jedno z nejlepších v jižní Itálii, ale ke všemu je super univerzální. Můžete ho konzumovat samostatně, na těstoviny, zapéct se zeleninou, smažit, anebo jen prohřát do panina. Vše funguje. Rodinná farma vedená energickou Mariou, vyrábí věci, které prostě chutnají.