Asiago DOP di Montagna Vezzena
Jemný sýr s nasládlou chutí a tóny bylinek z pasterizovaného kravského mléka z horských pastvin na náhorních plošinách kolem Asiaga a Lavarone. Díky tomu, že stáda sýrárny Vezzena tráví většinu času na čistých venkovních pastvinách, kde spásají různé druhy bylinek, je jejich mléko aromatičtější a obsahuje více živin. Celá výroba probíhá tradičním ručním způsobem přímo v oblasti, kde se stáda pasou.
za 100 g
Složení: mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C.
Země původu: Itálie
Marisa, která se stará o provoz sýrárny zpracovávající mléko z šesti různých statků, má neuvěřitelnou energii a silnou lásku k přírodě a zvířatům. Na její farmě máte pocit, že se s krávami a telaty mazlí. Každé zvíře má své jméno a jejich kvalitní výživa je tajemstvím, proč jsou sýry Lavarone, Asiago a Vezzena tak dobré a skvělé. Všechno mléko pochází z náhorní plošiny v nadmořské výšce mezi 1000 a 1400 metry, kde roste velmi čistá a zdravá tráva. A přesně takové jsou i sýry, které tu vznikají.