Parmigiano Reggiano forma 24 měsíců Bonat
Sýr Parmigiano Reggiano ze sýrárny Bonat zraje 24 měsíců a může se pochlubit unikátním aroma a chutí. Giorgio a Gianluca Bonati krmí své krávy vlastnoručně vyráběným krmivem s vysokým podílem sena. Toto seno pochází ze staletých luk bohatých na rozmanité vonné byliny, které dodávají mléku specifickou chuť.
Parmigiano Reggiano je nejznámější italský sýr. Může se vyrábět pouze v regionu Emilia-Romagna z mléka krav krmených čerstvou trávou, voňavým senem a cereáliemi bez GMO. Nesmí obsahovat žádná aditiva a každá forma musí projít důslednou kontrolou; jenom ty nejlepší jsou označeny ochrannou známkou. Díky dlouhému zrání je výborně stravitelný, neobsahuje laktózu a skvěle si rozumí s medem, balsamikovým octem Tradizionale di Modena, Lambruscem a plnými červenými víny.
za 100 g min. 200g
Složení: kravské mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě +6 °C až +10 °C.
Země původu: Itálie
Giorgio Bonati by mohl přidat dvojnásobek toho, co vyrábí. Poptávka po jeho Parmigianu Reggianu je obrovská, ale on nechce. Musel by mít více krav, více luk na seno a více místa na vyzrávání sýra. Spokojí se s tím, co má, a je tak šťastný. Díky tomuto rozhodnutí je jeho sýr pravidelně vyhlašován jako nejlepší parmazán z oblasti, a my jsme rádi, že patříme mezi jeho zákazníky.