Semistagionato di capra Monte Jugo
Středně vyzrálý kozí sýr z nepasterizovaného mléka z rodinné sýrárny Monte Jugo v Laziu. K výrobě používají výhradně kvalitní mléko od vlastního stáda koz plemene Saanen. Veškeré krmení, které zvířata dostávají, si v Monte Jugo pěstují sami a zároveň kompletně zajišťují veškerou produkci od dojení, přes výrobu, zrání až po balení. Semistagionato zraje 120 dní na jedlových policích, má výraznější chuť a jemné aroma.
za 100 g
Složení: kozí mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Kůrka není určena ke konzumaci.
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C.
Země původu: Itálie
Rodina Ciambella z ekologické farmy Monte Jugo chová 500 koz plemene Saanen, z jejichž mléka vyrábí skvostné, různě vyzrálé sýry. Stáda se pasou ve volné přírodě a na přilepšenou dostávají obilí, které si rodina sama ekologicky pěstuje ve vulkanické půdě plné termálních pramenů na náhorní plošině Palanzana. Proto má tohle obilí unikátní aroma i chuť, a nekončí jenom v žaludku koz, ale mele se z něj také výborná výživná mouka.