Wiessburgunder 2017 Thomas Niedermayr
Naturální víno z odrůdy Pinot bianco s kořeněnou vůní s tóny fialek a šťavnatou, svěží chutí. Velký potenciál k dalšímu zrání. Hrozny v bio kvalitě pochází z vlastních, ekologicky obhospodařovaných vinic v Alto Adige. Odrůdu Pinot bianco rodina Niedermayr pěstuje neobvyklou a málo využívanou technikou Casarsa (vysoký cordon). Víno kvasí spontánně, není čiřeno ani filtrováno.
Odrůda: 100 % Pinot Bianco
Zrání: 23 měsíců na kvasinkách (polovina na nerezu, polovina v dubových sudech)
Alergeny: siřičitany
Alkohol: 13 %
Země původu: Itálie
Rodina Niedermayr pěstuje révu na vinicích ve výšce 500 m n.m. kolem statku Hof Gandberg v Alto Adige. Sněžné jámy a hora Gandberg, která se tyčí přímo nad vinicemi, stojí za specifickým mikroklimatem, který svědčí obzvláště bílým odrůdám. Rodina se o révu stará přirozeným způsobem bez chemikálií a jejich vinohrady doslova kypí životem. V přirozené symbióze tu vedle révy rostou nejrůznější aromatické byliny, žije tu spousta užitečného hmyzu a zvířat, místo sekaček, herbicidů či insekticidů se o zdraví vinic stará parta slepic a indických běžců. Stejně přirozeně pak probíhá i následná vinifikace a zrání. Niedermayrova vína kvasí spontánně, nejsou čiřena ani filtrována, a pyšní se mimořádnou svěžestí, velmi zajímavou chutí a bohatým kořeněným aroma.