Uzená ricotta z ovčího mléka BIO La Porta dei Parchi
Jemně uzená ricotta z bio ovčího mléka s neobvyklým jalovcovým aroma, která sklízí jedno ocenění za druhým, a list Corriere della Sera ji v rubrice Gourmet Corner dokonce označil za „nejlepší sýr na světě“! Na farmě La Porta dei Parchi ji vyrábí z výživného aromatického mléka vlastních ovcí, které se volně pasou na horských loukách plných bylin v Abruzzu, a hned po ztuhnutí ji za studena vyudí na divoce rostoucím místním jalovcovém dřevě z vysokohorských oblastí.
za 100 g
Složení: syrovátka z ovčího mléka*, ovčí mléko*, mořská sůl, přírodní kouřové aroma z jalovcového dřeva (*z ekologického zemědělství)
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
La Porta dei Parchi
Eko farmu La Porta dei Parchi založili v 70. letech Manuela a Nunzio uprostřed čisté horské krajiny kousek od města L'Aquila v Abruzzu. La Porta dei Parchi je nejenom moderní farmou, která se zaměřuje na chov ovcí a výrobu sýrů, ale také udržitelným agriturismem a didaktickým centrem, které pomáhá zachovat tradiční pastevectví, biodiverzitu krajiny i původní sýrařské techniky. Místní louky, na kterých se pasou jejich ovce, oplývají neuvěřitelnou druhovou rozmanitostí a na 1 m2 tu roste až 120 různých aromatických bylin, které dávají mléku a sýrům nejenom jedinečnou chuť, ale i spoustu živin. Chov i výroba probíhají na jednom místě, s důrazem na pohodu zvířat a respektování přirozených rytmů. Samozřejmostí je absence geneticky modifikovaných látek, konzervantů a jiných chemikálií.