Tortelloni se speckem a rukolou 250g L´arte della pasta
Čerstvé tortelloni z tenkého těsta s vysokým obsahem italských vajec z podestýlky, bohatě plněné sušeným špekem, rukolou a dva roky vyzrálým parmazánem. Skvělé s jednoduchou omáčkou z másla a šalvěje, která nechá vyniknout výraznou chuť sušeného špeku.
Složení: těsto (55 %): pšeničná mouka typu 00, semolina z tvrdé pšenice, vejce 28 %; náplň (45 %): ricotta (syrovátka, smetana, sůl), sušený špek 26,7 % (vepřové maso, sůl, dextróza, sacharóza, fruktóza, koření, přírodní aromata, aromatické byliny, konzervanty: dusičnan sodný, dusitan sodný, dusičnan draselný), strouhanka (pšeničná mouka typu 0, sůl), Parmigiano Reggiano DOP 24 měsíců 8,0 % (mléko, sůl, syřidlo), rukola 5,3 %, sůl.
Alergeny: lepek, mléko, vejce. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sóji.
Návod na přípravu: Vařte v osolené vroucí vodě po dobu 4 min.
Skladujte v lednici při teplotě 0 až +4 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Země původu: Itálie
L'Arte della Pasta | Gratifico
Boloňskou výrobnu těstovin Gratifico založili tři přátelé Silvano Galici, Alessandro Ritelli a Silvano Bellei. Propojili v ní řemeslné mistrovství výroby čerstvých těstovin, které ovládaly už jejich babičky, nejkvalitnější lokální ingredience, jako je 30 měsíců vyzrálý parmazán, vejce od podestýlkových slepic či mortadella IGP, a inovativní postupy umožňující udržitelnou výrobu bez konzervantů a aditiv. Jak sami říkají "Nejsou to těstoviny od babičky, ale řemeslu jsme se naučili od ní. Babičky nám ukázaly cestu, ale teď je řada na nás. Jejich čerstvé těstoviny zůstávají nedosažitelné, ale hned potom jsou ty naše".