Tortellini Bolognesi plněné masem 250g L´arte della pasta
Nejslavnější čerstvé těstoviny z Bologni. Tyto tortellini jsou vyrobeny přesně podle místní tradice z tenkého těsta s vysokým obsahem čerstvých italských vajec z podestýlky a plněné lahodnou náplní z mortadelly, sušené šunky, vepřového masa, dva roky vyzrálého parmazánu a špetky muškátového oříšku. Jsou připravené doslova na minutku a výborně chutnají ve vývaru nebo se smetanovou omáčkou.
Složení: těsto (55 %): pšeničná mouka typu 00, semolina z tvrdé pšenice, vejce 28 %; náplň (45 %): mortadella (vepřové maso, sůl, koření, přírodní aroma, antioxidant: askorbát sodný, konzervant: dusitan sodný), vepřové maso, sušená šunka prosciutto crudo (vepřové maso, sůl, konzervant: dusičnan draselný), Parmigiano Reggiano DOP 24 měsíců 14,5 % (mléko, sůl, syřidlo), sůl, muškátový oříšek.
Alergeny: lepek, mléko, vejce. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sóji.
Návod na přípravu: Vařte v osolené vroucí vodě po dobu 1 min.
Skladujte v lednici při teplotě 0 až +4 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Země původu: Itálie
L'Arte della Pasta | Gratifico
Boloňskou výrobnu těstovin Gratifico založili tři přátelé Silvano Galici, Alessandro Ritelli a Silvano Bellei. Propojili v ní řemeslné mistrovství výroby čerstvých těstovin, které ovládaly už jejich babičky, nejkvalitnější lokální ingredience, jako je 30 měsíců vyzrálý parmazán, vejce od podestýlkových slepic či mortadella IGP, a inovativní postupy umožňující udržitelnou výrobu bez konzervantů a aditiv. Jak sami říkají "Nejsou to těstoviny od babičky, ale řemeslu jsme se naučili od ní. Babičky nám ukázaly cestu, ale teď je řada na nás. Jejich čerstvé těstoviny zůstávají nedosažitelné, ale hned potom jsou ty naše".