Těsto na pizzu/polotovar
Chlazené těsto na pizzu bez éček vyrobené podle autentické italské receptury. Jeho základem jsou špičkové ingredience od malých italských rodinných výrobců a poctivá ruční práce našeho mistra pizzaře. Obsahuje pouze to, co dobré těsto obsahovat má: tři druhy kvalitní italské mouky (hladká pšeničná 00, celozrnná a semola), extra panenský olivový olej a droždí. Díky dlouhému kynutí a vyzrávání, které trvá 2 dny, je těsto vláčné, poddajné, nelepí se a velmi dobře se s ním pracuje. Navíc skvěle chutná a je výborně stravitelné.
Jak tenhle perfektní základ přeměnit ve výbornou pizzu:
Před zpracováním nechte těsto odpočívat alespoň hodinu při pokojové teplotě. Troubu předehřejte alespoň na 250°C cca půl hodiny před samotným pečením. Odleželé těsto dejte na pomoučněný vál a prsty za stálého otáčení roztáhněte do tvaru tenké placky o velikosti vašeho plechu. Okraje ponechte vyšší. Rozválené těsto nechte chvilku odpočívat na plechu. Ideální je těsto nejprve pár minut předpéci jenom se sugem, a pak teprve přidat oblíbené ingredience. Čerstvé ingredience jako je bazalka či prosciutto crudo přidejte na pizzu až po upečení.
Složení: hladká pšeničná mouka 00, celozrnná pšeničná mouka, mouka semola, extra panenský olivový olej, voda, droždí, sůl
Alergeny: lepek
Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 766 kJ / 181 kcal, tuky 1,8 g / z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g, sacharidy 33,9 g / z toho cukry 3,4 g, bílkoviny 7,3 g, sůl 1,1 g
Země původu: ČR