Setsas Luch da Pcei
Sýr Setsas, který svým jménem odkazuje na hory obklopující sýrárnu, zraje 6 měsíců a má výraznou, jemně slanou chuť. Vyrábí se z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka, bohatého na omega 3 mastné kyseliny. Mléko pochází od krav, které rodina Crazzolara sama chová na horském statku Lüch da Pcei v Alto Adige.
za 100 g
Složení: nepasterizované kravské mléko, syřidlo, sůl, mléčné kvasinky
Alergeny: kravské mléko
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
Lüch da Pcëi
Sýry a jogurty, které vyrábí ladinská sýrárna Lüch da Pcëi v údolí Alta Badia, jsou ukázkou tradičních hodnot a přístupu přírodě, díky kterým si prastarý horský národ Ladinů zachovává již po staletí v Dolomitech svou svébytnost. Na horském statku, který rodina Crazzolara obývá již více než pět století, chovají stádo 60 krav a přímo v místě zde vyrábí jogurty a sýry výborné kvality. Všechny výrobky jsou připravované ručně, podle původních ladinských receptur. Díky vysokému podílu omega-3 nenasycených mastných kyselin a výbornému zpracování, patří jejich výrobky k tomu nejlepšímu, co mohou údolí Dolomit nabídnout.