Gran Bracun Stagionato Luch da Pcei
Gran Bracun je sýr s výraznou chutí, který zraje více než rok. Vyrábí se z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka, bohatého na omega 3 mastné kyseliny. Mléko pochází od krav, které rodina Crazzolara sama chová na horském statku Lüch da Pcei v Alto Adige. Během výroby se sýrová hmota lisuje, čímž se stává kompaktnější a odolnější vůči vzniku nežádoucích plísní. Chuť sýru Gran Bracun si skvěle rozumí s mostardou z fíků a zelených rajčat nebo s mostardou z hrušek a šafránu.
za 100 g
Složení: nepasterizované kravské mléko, syřidlo, sůl, mléčné kvasinky
Alergeny: kravské mléko
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
Lüch da Pcëi
Sýry a jogurty, které vyrábí ladinská sýrárna Lüch da Pcëi v údolí Alta Badia, jsou ukázkou tradičních hodnot a přístupu přírodě, díky kterým si prastarý horský národ Ladinů zachovává již po staletí v Dolomitech svou svébytnost. Na horském statku, který rodina Crazzolara obývá již více než pět století, chovají stádo 60 krav a přímo v místě zde vyrábí jogurty a sýry výborné kvality. Všechny výrobky jsou připravované ručně, podle původních ladinských receptur. Díky vysokému podílu omega-3 nenasycených mastných kyselin a výbornému zpracování, patří jejich výrobky k tomu nejlepšímu, co mohou údolí Dolomit nabídnout.