Fanes Luch da Pcei
Fanes je měkký sýr s jemnou chutí a charakteristickou žlutou kůrkou. Vyrábí se z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka, bohatého na omega 3 mastné kyseliny. Mléko pochází od krav, které rodina Crazzolara sama chová na horském statku Lüch da Pcei v Alto Adige. Fanes zraje 3 měsíce, během nichž jsou sýrové formy třikrát týdně omývány koncentrovaným roztokem vody se solí, dokud se nevytvoří tenká oranžová kůrka.
za 100 g
Složení: nepasterizované kravské mléko, syřidlo, sůl, mléčné kvasinky
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
Sýry a jogurty, které vyrábí ladinská sýrárna Lüch da Pcëi v údolí Alta Badia, jsou ukázkou tradičních hodnot a přístupu přírodě, díky kterým si prastarý horský národ Ladinů zachovává již po staletí v Dolomitech svou svébytnost. Na horském statku, který rodina Crazzolara obývá již více než pět století, chovají stádo 60 krav a přímo v místě zde vyrábí jogurty a sýry výborné kvality. Všechny výrobky jsou připravované ručně, podle původních ladinských receptur. Díky vysokému podílu omega-3 nenasycených mastných kyselin a výbornému zpracování, patří jejich výrobky k tomu nejlepšímu, co mohou údolí Dolomit nabídnout.