Scamorza z buvolího mléka uzená Barlotti
Jemně zauzený čerstvý sýr z plnotučného nepasterizovaného buvolího mléka s výraznou chutí od kampánské rodinné sýrárny Barlotti. Jejich stáda buvolů si celoročně užívají venkovní výběhy a jsou krmena pouze pečlivě vybraným přírodním krmivem bez GMO. Uzenou scamorzu si můžete vychutnat jak za studena, tak si použít třeba na pizzu nebo zapéct s květákem.
za 100 g min. 250g
Složení: pasterizované buvolí mléko, syřidlo, mořská sůl, konzervant: vaječný lysozym
Alergeny: mléko, vejce
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
Pár set metrů od archeologické zóny městečka Paestum chová Enzo Barlotti a jeho rodina několik stovek buvolů. Z jejich mléka, jež neprochází pasterizací, vyrábí bílý klenot jihoitalské tradice: skvělou buvolí mozzarellu. K výrobě přistupují starým tradičním způsobem – vymícháváním (filatura) dřevěným pádlem a motáním „trecci“ výhradně ručně. Jejich inovacím v podobě robioly z buvolího mléka jsme více než nakloněni.