Ravioli s ricottou a špenátem 250g L´arte della pasta
Čerstvé těstoviny vyrobené podle boloňské tradice pouze z nejkvalitnějších, zdravých italských ingrediencí: mouky a vajec od slepic chovaných na podestýlce. Plněné ricottou a špenátem, s výraznou chutí, 100% bez konzervantů a aditiv. Stačí uvařit 5 min. v osolené vroucí vodě a doplnit omáčkou podle vlastní chuti.
Složení: těsto (55 %): pšeničná mouka typu 00, semolina z tvrdé pšenice, vejce 28 %; náplň (45 %): ricotta (syrovátka, mléko, sůl), Parmigiano Reggiano DOP 24 měsíců 10,5 % (mléko, sůl, syřidlo), strouhanka (pšeničná mouka typu 0, sůl), Pecorino Romano DOP (ovčí mléko, sůl, syřidlo), špenát 5,3 %, sůl, muškátový oříšek.
Alergeny: lepek, mléko, vejce. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sóji.
Návod na přípravu: Vařte v osolené vroucí vodě po dobu 5 min.
Skladujte v lednici při teplotě 0 až +4 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Země původu: Itálie
L'Arte della Pasta | Gratifico
Boloňskou výrobnu těstovin Gratifico založili tři přátelé Silvano Galici, Alessandro Ritelli a Silvano Bellei. Propojili v ní řemeslné mistrovství výroby čerstvých těstovin, které ovládaly už jejich babičky, nejkvalitnější lokální ingredience, jako je 30 měsíců vyzrálý parmazán, vejce od podestýlkových slepic či mortadella IGP, a inovativní postupy umožňující udržitelnou výrobu bez konzervantů a aditiv. Jak sami říkají "Nejsou to těstoviny od babičky, ale řemeslu jsme se naučili od ní. Babičky nám ukázaly cestu, ale teď je řada na nás. Jejich čerstvé těstoviny zůstávají nedosažitelné, ale hned potom jsou ty naše".