Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Sui Lieviti Brut Nature Drusian
Při výrobě tohoto prosecca se Francesco Drusian inspiroval svým dědečkem, a z odrůdy Glera, rostoucí na jeho vinicích ve Valdobbiadene, vyrobil prosecco tak, jak to dělal on – zráním na kalech. Díky dlouhému kontaktu s kvasinkami se může pochlubit výrazným aroma připomínajícím chlebovou kůrku a svěží, příjemně suchou chutí. Vyzkoušejte ho se smaženými rybami, sušenou treskou, vyzrálými sýry, salámy nebo sardinkami in saôr.
Tip: pro ještě výraznější chuť před podáváním lehce zakružte lahví, aby se na dně usazené kvasinky promíchaly s vínem.
Odrůda: 100 % Glera
Zrání: sekundární kvašení v lahvi metodou Ancestrale
Doporučení: smažené ryby, sušená treska, vyzrálé sýry, salámy nebo sardinky in saôr
Teplota podávání: 6-8 °C
Alkohol: 11,5 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie
Drusian
Nejlepší podmínky pro pěstování odrůdy Glera nabízí oblast Valdobbiadene, nově zařazená na seznam dědictví Unesco. Tady se nachází vinice Francesca Drusiana, který jejich plody proměňuje metodou Charmat v lahodné Prosecco. Francescova filozofie je prostá – maximum péče na vinici, minimum zásahů ve sklepě. Charismatický Francesco, proslulý svou pečlivostí, dohlíží na to, aby použití moderních technologií bylo co nejšetrnější. I proto patří jeho extrémně svěží a elegantní bubliny k nejlepším šumivým vínům světa.