Pecorino vyzrálé Caggiano Summo
Vyzrálý ovčí sýr, který je chloubou malé farmy rodiny Caggiano Summo v Basilicatě. Při výrobě používají výhradně nepasterizované ovčí mléko od vlastního stáda, které se osm měsíců v roce pase na venkovních pastvinách plných divokých bylin, a sýr nechávají zrát více než 12 měsíců. Má výraznou, rustikální, jemně štiplavou chuť s animálními tóny a tóny bylinek.
za 100 g
Složení: mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Kůrka není určena ke konzumaci.
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C.
Země původu: Itálie
Caggiano Summo
Zpovzdálí nenápadný kopec uprostřed jižanské Basilicaty skrývá poklad v podobě nejlepších pecorin jihu. Nejenže pecorino Forenza z tohoto statku bylo vyhlášeno jako jedno z nejlepších v jižní Itálii, ale ke všemu je super univerzální. Můžete ho konzumovat samostatně, na těstoviny, zapéct se zeleninou, smažit, anebo jen prohřát do panina. Vše funguje. Rodinná farma vedená energickou Mariou, vyrábí věci, které prostě chutnají.