Pecorino Muffato BIO La Porta dei Parchi
Velmi zajímavé, výrazné, pikantní pecorino s ušlechtilou plísní prorůstající sýrovou hmotou, které vzniklo překvapivým spojením tradičních sýrařských technik z Abruzza a Afghánistánu. Před dvaceti lety odjel mistr sýrař z farmy La Porta dei Parchi do Afghánistánu, aby místní kočovné kmeny naučil sýrařskému umění, a při té příležitosti se inspiroval jejich způsoby použití ušlechtilých plísní. A tak se zrodil sýr Muffato, vyráběný ručně pouze z bio nepasterizovaného ovčího a kozího mléka od vlastních volně se pasoucích stád, bez jakýchkoliv konzervantů, barviv nebo jiných aditiv. Nejlépe jeho chuť vynikne s čerstvým chlebem a skleničkou červeného vína Montepulciano d'Abruzzo.
za 100 g
Složení: nepasterizované ovčí a kozí mléko*, syřidlo, mořská sůl, mléčné kvasinky (*z ekologického zemědělství)
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě +4 °C až +6 °C.
Země původu: Itálie
La Porta dei Parchi
Eko farmu La Porta dei Parchi založili v 70. letech Manuela a Nunzio uprostřed čisté horské krajiny kousek od města L'Aquila v Abruzzu. La Porta dei Parchi je nejenom moderní farmou, která se zaměřuje na chov ovcí a výrobu sýrů, ale také udržitelným agriturismem a didaktickým centrem, které pomáhá zachovat tradiční pastevectví, biodiverzitu krajiny i původní sýrařské techniky. Místní louky, na kterých se pasou jejich ovce, oplývají neuvěřitelnou druhovou rozmanitostí a na 1 m2 tu roste až 120 různých aromatických bylin, které dávají mléku a sýrům nejenom jedinečnou chuť, ale i spoustu živin. Chov i výroba probíhají na jednom místě, s důrazem na pohodu zvířat a respektování přirozených rytmů. Samozřejmostí je absence geneticky modifikovaných látek, konzervantů a jiných chemikálií.