parmská šunka s kostí 24 měsíců S. Ilario
Jedna z nejlepších šunek vůbec s chráněným označením původu vyráběná pouze v provincii Parma podle přísných pravidel konzorcia. Čistě přírodní, bez jakýchkoliv aditiv, pouze z italského vepřového masa a soli, vyzrálá 24 měsíců. Parmská šunka s kostí má oproti variantě bez kosti výraznější a komplexnější chuť, protože kost přispívá k vývoji hlubších aromat během dlouhého procesu zrání.
Prosciuttificio Sant'Ilario se nachází ve vesnici Mulazzano, přímo v srdci parmského údolí. Rodina Piera Montaliho tu za 40 let vybudovala značku, která je dnes synonymem toho nejkvalitnějšího, co mezi parmskými šunkami můžete ochutnat. Při zpracování vepřových kýt používají pouze prasata z prověřených chovů z Mantovy, která před porážkou dosahují 180 kg živé váhy a jejich maso si zachovává velmi dobrou strukturu. Vepřové kýty mají charakteristický tvar, který je mezi fajnšmekry na první pohled rozpoznáván, a šunka má díky velmi dlouhé době zrání velmi jemnou chuť a je méně slaná než obvykle. Rodina dbá na vysokou a stále jednotnou kvalitu výrobků, díky které si značka dlouhodobě drží svůj vysoký kredit. To potvrzuje i hodnocení Gambero Rosso z června 2012, kdy byla parmská šunka San'Ilario vyhodnocena mezi deseti nejlepšími z více než 160 certifikovaných výrobců.
za 100 g
Složení: vepřová kýta, sůl.
Skladovat při teplotě +6° až +10°C.
Země původu: Itálie