Olivy černé Bella di Cerignola GG plechovka Fratepietro
Vážené obrovské černé olivy Bella di Cerignola s peckou ve slaném nálevu. Díky speciálnímu způsobu zpracování, označovanému jako “Californiano”, jsou tyto olivy na povrchu černé, ale uvnitř zůstávají zelené. Ke zpracování se vybírají pouze dobře vyzrálé olivy, které následně prochází několika fázemi přirozené oxidace. Na rozdíl od průmyslového zpracování, při kterém se olivy uměle obarvují, a proto mají černou i dužinu, Fratepietro využívá ke zčernání přirozenou oxidaci, která trvá průměrně 20 dní a způsobuje zčernání pouze povrchu a nikoli dužiny.
za 100 g
Složení: olivy, voda, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová, kyselina mléčná, antioxidant: kyselina L-askorbová
Skladujte při teplotě +6 °C až +10 °C a spotřebujte do 24 h.
Země původu: Itálie
Asi největší olivy na světě rostou v apulijském městečku Cerignola. Ať už mají světový primát, nebo ne, důležité je, že mají skvělou chuť, a že v Cerignole žije rodina Fratepietro. Andrea s Valentinou pokračují v rodinné tradici a, kromě nakládaných zelených i černých oliv v různých velikostech, dělají skvělý olej. A nejen to, do sortimentu zařadili typické apulijské artyčoky a sušená rajčata. Vše v bio kvalitě a s nesmírnou péčí o každý detail.