máslo s lanýžem 300g Tartuflanghe
Proměňte vaši párty v luxusní záležitost. Lanýžové máslo Tartuflanghe obsahuje 8 % lanýžů, které mu dodávají jemné aroma.
Díky speciálnímu výrobnímu postupu má homogenní strukturu a až do otevření ho není potřeba skladovat v lednici. Velké balení, které vystačí na 30 porcí.
Skvěle se hodí k dochucení těstovin, rizot, mas, míchaných vajec či brambor, nebo z něj zkuste připravit silvestrovské tuňákové tataki.
Tuňákové tataki s lanýžovým máslem a lanýžovými perličkami
Ingredience:
100 g filetu z tuňáka nakrájeného na tyčinky
20 + 20 g Tartuflanghe lanýžového másla
20 g mascarpone ochuceného trochou soli, cibulkou, kapkou citronu a 2 kapkami lanýžového oleje Oro in Cucina
lanýžové perličky Tartuflanghe
1 svazek pažitky
Příprava
Tuňáka ze všech stran krátce opečte s lanýžovým máslem na prudkém ohni, ihned zchlaďte, osušte a potřete zbylým rozpuštěným lanýžovým máslem.
Servírování
Tuňáka nakrájejte na 4 plátky a naservírujte na talíř po směru řezu, navrch přidejte lžičku ochuceného mascarpone a dozdobte lanýžovými perličkami a nasekanou pažitkou.
Složení: máslo 91 %, letní lanýž (Tuber aestivum Vitt.) 8 %, sůl, přírodní aroma.
Alergeny: mléko
Skladujte v suchu a temnu, po otevření skladujte v lednici.
Země původu: Itálie
Tartuflanghe
K oblasti Langhe neodmyslitelně patří lanýže a Tartuflanghe je jedním z nejkreativnějších producentů lanýžových specialit. Beppe Montanaro spolu s manželkou Domenikou vstoupili do světa lanýžů už v roce 1968. O několik let později otevřeli lanýžovou laboratoř, v níž Beppe zúročil svůj kuchařský um a lásku k inovacím, a pustili se do výroby delikates jako je lanýžové máslo, lanýžový kaviár nebo med s lanýžem. V Tartuflanghe vznikly vůbec první lanýžové těstoviny na světě a další prvenství si připsali s lyofilizovaným lanýžem.