lanýžové perličky 50g TartufLanghe
Vypadají jako kaviár, ale chutnají jako černý zimní lanýž. Lanýžový kaviár se vyrábí ze šťávy z černého zimního lanýže, která se získává v průběhu vaření čerstvého lanýže. Tato chutná šťáva je pak zredukována na malé perličky díky vysoce sofistikované metodě zvané ,,sférování“. Získají se tak malé perličky s lanýžovou chutí a se stejnou barvou i texturou, jakou má kaviár.
Složení: šťáva z černého lanýže (50 %), voda, sépiová čerň, zahušťovadlo (E401), zvýrazňovač chuti (E621), sůl, aroma, regulátor kyselosti: E330.
Alergeny: korýši
Tipy na použití
Tartuflanghe
K oblasti Langhe neodmyslitelně patří lanýže a Tartuflanghe je jedním z nejkreativnějších producentů lanýžových specialit. Beppe Montanaro spolu s manželkou Domenikou vstoupili do světa lanýžů už v roce 1968. O několik let později otevřeli lanýžovou laboratoř, v níž Beppe zúročil svůj kuchařský um a lásku k inovacím, a pustili se do výroby delikates jako je lanýžové máslo, lanýžový kaviár nebo med s lanýžem. V Tartuflanghe vznikly vůbec první lanýžové těstoviny na světě a další prvenství si připsali s lyofilizovaným lanýžem.