Kozí sýr Crosta lavata vyzrálý Boscasso
Velmi aromatický měkký sýr z nepasterizovaného kozího mléka z maličké sýrárny Il Boscasso. Maria Chiara jej vyrábí kompletně ručně z mléka vlastního stáda koz, které se velkou část roku pasou na venkovních pastvinách v kopcích Oltrepo Pavese. Zraje 45 až 60 dní, během nichž je kůrka pravidelně omývána slaným roztokem, díky čemuž získává svoji typickou oranžovou barvu. Aroma typické pro kozí sýry je v tomto případě zjemněno tóny bylin a másla. Výborný jak samotný s dýňovou nebo cibulovou marmeládou, tak do rizot nebo fondue, kterým dodá výraznou chuť.
za 100 g
Složení: nepasterizované kozí mléko, mléčné kvasinky, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C.
Země původu: Itálie
Místo v kopcích Oltrepo Pavese, kde se kozám daří a líbí, si vybrala Chiara Onida pro svůj nový život již před téměř 20 lety. Za tu dobu vyladila výrobu přírodních sýrů z nepasterizovaného kozího mléka téměř k dokonalosti. Z italského mléka dělá sýry, které trochu připomínají francouzské bratry, ale chutnají po bylinkách z italské louky.