Jambon alla brace
Jambon alla brace je jedinečná valdostánská specialita, kterou Mathieu Cerisey vyrábí v čisté horské oblasti u hranic se Švýcarskem ve výšce 2 473 m n.m. Pro svoji šunku si vybírá výhradně to nejkvalitnější italské vepřové maso z chovů ve Valle d‘Aosta, Piemontu, Venetu a Emilii-Romagne. Kýty se ručně vykostí, sváží a nakládají do speciální marinády, která šunce dodává její specifickou chuť. Poté, co je šunka namarinována, je po dobu 24 hodin pomalu vařena v páře a následně se přesouvá do speciální pece na dřevo, kde se peče. Aby byla ještě více vyzdvižena jedinečná chuť šunky, používá se výhradně dřevo z Valle d‘Aosta a během pečení je šunka pravidelně potírána pivem, díky kterému získává svoji charakteristickou hnědou kůrčičku.
Šunku Jambon alla brace si můžete vychutnat buď nakrájenou na tenké plátky nebo jako místní horalé. Ti šunku nakrájí na silnější plátky, krátce je ohřejí na pánvi a podávají s vařenými brambory, polentou či zelenými fazolkami.
za 100 g
Složení: vepřová kýta, sůl, med, dextróza, aromata, dusitan sodný, bylinné koření, askorbát sodný
Skladujte při teplotě od +2 °C do +4 °C. Spotřebujte do 24 h.
Země původu: Itálie