Brancaia Il Blu IGT Brancaia 2019/2020
Ikonický blend z 80 % Merlotu, 10 % Sangiovese a 10 % Cabernetu Sauvignon, který dostal Brancaiu na mapu nejslavnějších toskánských vinařství. Od svého debutu v roce 1988 je IL BLU synonymem dokonalosti. Lisuje se pouze z těch nejlepších ručně sbíraných hroznů ze dvou vinic v oblasti Chianti, které zrají 18 měsíců ve francouzských dubových sudech, poté tři měsíce v betonových nádržích a nakonec minimálně rok v láhvi. Komplexní, elegantní s jemnými tříslovinami a plným závěrem.
Odrůda: 80 % Merlot, 10 % Sangiovese a 10 % Cabernet Sauvignon
Zrání: 18 měsíců v dubových sudech, 3 měsíce na betonu a 1 rok v láhvi
Doporučení: k výrazným pokrmům, červenému masu a zvěřině. Nejlepší je ale stejně pěkně stylově s T-bone steakem Fiorentina z toskánského plemene Chianina.
Teplota podávání: 18 °C
Alkohol: 14,5 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie
Brancaia
Rodina Widmer během čtyřiceti let usilovné práce přeměnila opuštěný statek Brancaia v renomované, moderní vinařství vyrábějící top toskánská vína bez kompromisů a s respektem k přírodě. Jejich ikonický blend Il Blu dnes patří k Toskánsku stejně neodmyslitelně jako steak fiorentina.