Giovedi Paestum Aglianico IGP Vigneti Tardis 2018/19
Naturální víno z odrůdy Aglianico rostoucí na přímořských vinicích u Acciaroli v Kampánii. Bez čiření, řízeného kvašení a bez filtrace. Vinice jsou obhospodařovány bez chemie podle zásad bio a biodynamického vinohradnictví. Giovedì zraje 2 roky na sudu a může se pochlubit bohatým aroma višní, tabáku či skořice a plnou chutí s dobře vyváženou tříslovinou a jemně kořeněnými tóny. Výborný potenciál k dalšímu zrání.
Odrůda: 100 % Aglianico
Zrání: 2 roky na sudu
Doporučení: vyzrálé hovězí, jehněčí, grilované vepřové
Teplota podávání: 14-16 °C
Alkohol: 14 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie
Vigneti Tardis
Vinařství Vigneti Tardis založil v roce 2017 Jack Lewens, sommelier a majitel michelinské restaurace Leroy, a Bruno de Concillis, vinař a průkopník vinařství v Kampánii. Na 4,5 hektarech vinic, ležících v kopcích chráněné oblasti Cilento, pěstují typické jihoitalské odrůdy jako je Aglianico, Primitivo či Fiano. Veškerá péče o vinice probíhá přirozeně podle zásad bio a biodynamického vinohradnictví, bez chemie a bez zavlažování. Vína kvasí spontánně, nejsou čiřena ani filtrována a obsahují jen naprosto minimální množství siřičitanů.