Colomba s třešněmi a brusinkami 750g Fraccaro
Velikonoční colomba plněná kandovanými třešněmi a brusinkami, zalitá mandlovou polevou a posypaná celými mandlemi. Díky dvoudennímu kynutí mateřským kváskem je krásně nadýchaná a vláčná.
Colomba je typický italský vysoko vykynutý velikonoční moučník ve tvaru holubice. Stejně jako panettone pochází z oblasti kolem Milána. Za vznikem velikonoční colomby stojí údajně Dino Villani z Milána. Aby našel využití pro stroje, které používal k výrobě vánočního panettone, vytvořil ve 30. letech velikonoční moučník se stejným výrobním postupem i složením, ale ve tvaru holubice. Podle některých legend se však colomba objevuje už v 6. století, kdy je během obléhání města Pavia nabídnuta langobardskému králi Alboinovi jako znamení míru.
Složení: pšeničná mouka typu „0“, poleva 15 % [cukr, mandle (2 % v hotovém výrobku), mandlová mouka (2 % v hotovém výrobku), bramborový škrob, kokosový olej, pšeničný škrob, sušený vaječný bílek, rýžová mouka, kukuřičný škrob, aromata], cukr, máslo, vejce kat. A, slazené třešně 7 % [třešně (5,6 % v hotovém výrobku), cukr, slunečnicový olej], slazené brusinky 7 % [brusinky (4,5 % v hotovém výrobku), cukr, slunečnicový olej], mateřský kvásek 5 %, vaječný žloutek, emulgátory: mono- a diglyceridy mastných kyselin, sirup z invertního cukru, sůl, ječný slad, přírodní aroma, extrakt z madagaskarské vanilky.
Alergeny: lepek, mléko, vejce, ořechy. Může obsahovat stopy sóji, skořápkových plodů, sezamu, siřičitanů, hořčice.
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Itálie
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1786 kJ | 427 kcal; tuky: 19 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 12 g; sacharidy: 55 g; z toho cukry: 26 g; vláknina: 3,0 g; bílkoviny: 7,5 g, sůl 0,50 g;
fraccaro
Rodina Fraccaro založila malou výrobnu colomb, panettone a dalších specialit před více než devadesáti lety v Benátsku. Od té doby se výrobna přeměnila na moderní ekologický podnik, ale stále tu vyznávají původní hodnoty a nedají dopustit na kvalitu ingrediencí a poctivou řemeslnou výrobu. Navíc rádi experimentují s designem obalů, a tak každý rok překvapí novým neokoukaným vzhledem.