Colomba s hruškou a čokoládou 750g Fraccaro
Velikonoční colomba plněná kandovanými hruškami a kousky hořké čokolády, zalitá mandlovou polevou a posypaná čokoládovými pecičkami. Díky dvoudennímu kynutí mateřským kváskem je krásně nadýchaná a vláčná.
Colomba je typický italský vysoko vykynutý velikonoční moučník ve tvaru holubice. Stejně jako panettone pochází z oblasti kolem Milána. Za vznikem velikonoční colomby stojí údajně Dino Villani z Milána. Aby našel využití pro stroje, které používal k výrobě vánočního panettone, vytvořil ve 30. letech velikonoční moučník se stejným výrobním postupem i složením, ale ve tvaru holubice. Podle některých legend se však colomba objevuje už v 6. století, kdy je během obléhání města Pavia nabídnuta langobardskému králi Alboinovi jako znamení míru.
Složení: pšeničná mouka typu „0“, poleva 15 % [cukr, hořká čokoláda (2 % z hotového výrobku) (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, aroma), mandlová mouka, bramborový škrob, kokosový olej, pšeničný škrob, sušený vaječný bílek, rýžová mouka, kukuřičný škrob, aroma], cukr, máslo, vejce kat. A, kousky hořké čokolády 7 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma), kousky kandovaných hrušek 7 % (hrušky (3,5 % z hotového výrobku), glukózo-fruktózový sirup, cukr, koncentrovaná citronová šťáva), mateřský kvásek 5 %, žloutek, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, sirup z invertního cukru, sůl, ječný slad, přírodní aroma.
Alergeny: lepek, vejce, ořechy, sója. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice, sezamu.
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Itálie
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1749 kJ | 417 kcal; tuky: 19 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 11 g; sacharidy: 52 g; z toho cukry: 24 g; vláknina: 3,0 g; bílkoviny: 8,1 g, sůl 0,50 g;
fraccaro
Rodina Fraccaro založila malou výrobnu colomb, panettone a dalších specialit před více než devadesáti lety v Benátsku. Od té doby se výrobna přeměnila na moderní ekologický podnik, ale stále tu vyznávají původní hodnoty a nedají dopustit na kvalitu ingrediencí a poctivou řemeslnou výrobu. Navíc rádi experimentují s designem obalů, a tak každý rok překvapí novým neokoukaným vzhledem.