Colomba Gianduia 750g Fraccaro
Velikonoční colomba plněná lahodným lískooříškovým krémem, zalitá polevou z hořké čokolády a posypaná čokoládovými hoblinkami. Díky dlouhému kynutí mateřským kváskem je krásně nadýchaná a vláčná.
Colomba je typický italský vysoko vykynutý velikonoční moučník ve tvaru holubice. Stejně jako panettone pochází z oblasti kolem Milána. Za vznikem velikonoční colomby stojí údajně Dino Villani z Milána. Aby našel využití pro stroje, které používal k výrobě vánočního panettone, vytvořil ve 30. letech velikonoční moučník se stejným výrobním postupem i složením, ale ve tvaru holubice. Podle některých legend se však colomba objevuje už v 6. století, kdy je během obléhání města Pavia nabídnuta langobardskému králi Alboinovi jako znamení míru.
Složení: PŠENIČNÁ mouka hladká "0", lískooříškový krém gianduja 20 % (voda, cukr, glukózový sirup, slunečnicový olej, pasta z LÍSKOVÝCH OŘECHŮ 9,5 %, etylalkohol, odstředěné sušené MLÉKO, MLÉČNÝ protein, kakao, modifikovaný kukuřičný škrob, želírující látka: pektin, konzervant: sorban draselný, aroma), cukr, MÁSLO, VEJCE kat. A, poleva (hořká čokoláda: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin, přírodní vanilkové aroma; kousky hořké čokolády: cukr, kakaová hmota, kakaový prášek s nízkým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor - slunečnicový lecitin, glukózový sirup, přírodní vanilkové aroma), mateřský kvásek 5 % (PŠENICE), ŽLOUTEK kat. A, emulgátor: mono a diglyceridy mastných kyselin, invertní cukrový sirup, sůl, SLADOVÁ PŠENIČNÁ mouka, přírodní aroma.
Alergeny: lepek, mléko, vejce, ořechy. Může obsahovat stopové množství SÓJI.
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Itálie
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1777 kJ | 424 kcal; tuky: 19 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 9,2 g; sacharidy: 53 g; z toho cukry: 26 g; vláknina: 3,5 g; bílkoviny: 8,5 g, sůl 0,50 g;
fraccaro
Rodina Fraccaro založila malou výrobnu colomb, panettone a dalších specialit před více než devadesáti lety v Benátsku. Od té doby se výrobna přeměnila na moderní ekologický podnik, ale stále tu vyznávají původní hodnoty a nedají dopustit na kvalitu ingrediencí a poctivou řemeslnou výrobu. Navíc rádi experimentují s designem obalů, a tak každý rok překvapí novým neokoukaným vzhledem.