Civitella Rosso IGT Sergio Mottura
Merlot doplněný Montepulcianem z kopcovité bio vinice Colle Rosso. Robustní, ale elegantní s vůní tabáku, máty a pražené kávy. Šest měsíců zraje na nerezu. Bez problémů zvládne výrazná pečená nebo dlouho dušená masa od kance, přes jehněčí až po kůzlečí.
Odrůda: 80 % Merlot, 20 % Montepulciano
Zrání: 6 měsíců na nerezu
Doporučení: dušené či pečené jehněčí, kůzlečí či kančí
Teplota podávání 16°C
Alkohol: 13,5 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie
Sergio Mottura
Sergio Mottura patří k nejlepším vinařům v Laziu. Ač rodilý Piemonťan, celý život zasvětil zkoumání lokálních odrůd z Lazia a snažil se, aby si odrůdy jako Grechetto, Procanico, Drupeggio nebo Verdello vydobyly svoji slávu. Dnes je Sergio považován za nejlepšího interpreta Grechetta na světě. Na svých 36 hektarech v Civitelle, kde se víno úspěšně pěstovalo už v roce 1292, hospodaří zcela ekologicky a pečuje o biodiverzitu místní krajiny. Proto si za svůj symbol vybral dikobraza, zvíře, které si na nezničené, čisté prostředí také velmi potrpí.