Caprino Nobile Monte Jugo
Čerstvý, krátce zrající kozí sýr s výraznější chutí, jemnou konzistencí, která se rozplývá na jazyku a tenkou, jedlou kůrkou pokrytou ušlechtilou plísní. Rodina Ciambella jej vyrábí z výživného mléka od vlastního stáda koz, které se volně pase v Laziu. V roce 2017 a 2018 tento sýr vyhrál Oscara jako nejlepší italský čerstvý sýr na Italian Cheese Awards.
za 100 g
Složení: kozí mléko, sůl, syřidlo
Alergeny: mléko
Skladujte při teplotě od +2° C do +4° C.
Země původu: Itálie
Rodina Ciambella z ekologické farmy Monte Jugo chová 500 koz plemene Saanen, z jejichž mléka vyrábí skvostné, různě vyzrálé sýry. Stáda se pasou ve volné přírodě a na přilepšenou dostávají obilí, které si rodina sama ekologicky pěstuje ve vulkanické půdě plné termálních pramenů na náhorní plošině Palanzana. Proto má tohle obilí unikátní aroma i chuť, a nekončí jenom v žaludku koz, ale mele se z něj také výborná výživná mouka.