Kravský sýr Bettelmatt Alpe Regina
Unikátní kravský sýr Bettelmatt zrající min. 60 dní má velmi intenzivní chuť s tóny alpských travin. Skvěle se páruje s plnými červenými víny, výraznými medy, čerstvými hruškami a tmavým žitným pečivem či polentou. Rodí se na horské boudě Alpe Regina v údolí Ossola u italských hranic se Švýcarskem. Vyrábí se pouze v letních měsících z mléka krav pasoucích se na horských pastvinách ve výšce kolem 2 000 m n.m. Krávy tu kromě trávy spásají také řadu vonných bylin, díky čemuž sýr získává svoji nezaměnitelnou chuť.
za 100 g
Bettelmatt je jedním z nejvíce ceněných italských sýrů a dnes jej vyrábí jenom 8 posledních sýrařů, kteří dohromady vyprodukují pouze okol 2000 forem.
Složení: plnotučné nepasterizované KRAVSKÉ MLÉKO, syřidlo, sůl
Alergeny: mléko
Skladujte v chladu při teplotě 4 - 6 °C.
Země původu: Itálie