balzamikový ocet tradizionale vecchio DOP 12 let Umberto 100ml Pedroni
Tradiční balsamikový ocet (Aceto balsamico tradizionale) zrající 12 let v octové baterii. Díky jalovcovému dřevu, ve kterém zraje, má specifickou výrazně aromatickou až pikantní chuť, která jej odlišuje od ostatních balsamikových octů rodiny Pedroni. Hodí se k dochucení grilovaného či pečeného masa, zvěřiny, pečených nebo smažených brambor.
Aceto Balsamico Umberto je baleno v krásné dřevěné krabičce, která navíc obsahuje pipetu na dávkování, korkový uzávěr s dávkovačem a certifikát.
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP je to pravé tradiční balsamico zrající minimálně 12 let v octové baterii. Na první pohled ho poznáte podle charakteristického designu 100 ml lahvičky s číslovanou pečetí a podle ochranné známky DOP. Balsamika starší 25 let nesou označení extra vecchio. Aceto Balsamico Tradizionale se vyrábí pouze v provincii Modena, a to ve velmi omezeném množství podle striktně daných pravidel. Nesmí obsahovat žádné příměsi, jako třeba barviva. Vyrábí se pouze z hroznového moštu z pečlivě vybraných hroznů odrůdy Trebbiano di Spagna. Mošt se pomalu vaří několik hodin, následně fermentuje několik měsíců v cisternách a nakonec zraje v dřevěných soudcích různých velikostí více než 12 let.
Složení: vařený hroznový mošt.
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie