Neohodnoceno

Mortadella z černých vepřů La Nera Negrini 100g

Maso z černého vepře je tučnější ve srovnání s běžným vepřovým, obsahuje totiž tukové mramorování, které mu dodává výraznou chuť. Jejich maso obsahuje vitamíny B1, B2 a B12 a kyselinu olejovou, která patří k omega-9 mastným kyselinám, snižuje obsah cholesterolu a je typická pro středozemní kuchyni.
Maso se dochucuje jen velmi jednoduchou směsí koření (která je samozřejmě rodinným tajemstvím), aby se nepřebila chuť masa a obsaženého tuku. Ze stejného důvodu se mortadella plní do přírodního střívka, aby vynikly vlastnosti masa.
Mortadella neobsahuje ani lepek ani laktózu.

83 Kč
Kategorie: Mortadella

Černí vepři patřili k plemenům, kterým v Evropě hrozilo vyhynutí. Naštěstí se je díky nadšené práci chovatelů podařilo zachovat a dále je rozmnožovat v jejich přirozeném prostředí, kterým jsou lesnaté porosty. Dnes je tak můžeme najít nejen v Itálii, ale i ve Velké Británii, Francii, Španělsku, Bělorusku či Chorvatsku. K těm neznámějším patří italská plemena Cinta Senese, Mora Romagnola, Casertana, Apulo-Calabrese, Dei Nebrodi či Sarda.