Neohodnoceno

Dárkový koš - La pasta non basta

Dárkový kýbl se vším potřebným pro dokonalou špagetovou večeři.

1 490 Kč
Kategorie: Vouchery a koše

Kýbl obsahuje červené víno Chianti Colli Fiorentini il Cortile DOCG Castello di Poppiano Guicciardini 2017, mléčnou čokoládu s lískovými oříšky Bodrato, zelené olivy Bella di Cerignola Fratepietro, sušená rajčata v oleji Le Nostrane, bio passatu z rajčat Biosapori, mix pepřů v mlýnku Il Boschetto a těstoviny Spaghetti Gentile.

 

Chianti Colli Fiorentini il Cortile DOCG Castello di Poppiano Guicciardini 2017 0,75 l

Vlajková loď vinařství Castello di Poppiano knížete Guicciardiniho. Pyšní se rubínovou barvou s purpurovými odlesky, ovocným aroma, vyváženými tříslovinami a dlouhým závěrem. Zraje 6 měsíců v dubových sudech. Výborně se hodí k těstovinám s rajčatovou omáčkou, červenému masu a předkrmům.
 
Ač se to zdá neuvěřitelné, na víně knížecí rodiny Guicciardini si už v renesanci pochutnávali slavní Medicejové. I když od té doby uplynulo mnoho času, rodina je stále pohodlně uvelebena na špičce mezi vinaři v oblasti Chianti. K vinohradům, které se rozprostírají kolem rodinného hradu Castello di Poppiano, na konci devadesátých let přikoupili vinice v oblasti Maremma, jen pár kilometrů od moře, a tak se po bok tradičního toskánského Sangiovese mohlo zařadit i bílé Vermentino.

 

Odrůdy: 85 % Sangiovese, 15 % Canaiolo a Colorino

Alergeny: siřičitany

Alkohol: 13 %

 

mléčná čokoláda s lískovými oříšky Bodrato 85 g

Delikátní mléčná čokoláda s křupavými lískovými oříšky z Piemontu.

V Bodratu už více než sedmdesát let ručně vyrábí čokolády, které připravují podle původních piemontských receptur a k výrobě používají, vedle prvotřídního kakaa venezuelské odrůdy Criollo, vyhlášené piemontské lískové oříšky či třešně Vignola a Garbagna pěstované ve vybraných oblastech regionů Emilia Romagna a Lombardie. 

 

Složení: mléčná čokoláda (kakaová hmota, kakaové máslo, plnotučné MLÉKO v prášku, cukr, emulgátor: SÓJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), LÍSKOVÉ OŘÍŠKY z Piemontu IGP 30 %. Obsah kakaa min. 32 %. 

Alergeny: mléko, lískové oříšky, sója.

 

zelené olivy Bella di Cerignola Fratepietro 314 ml

Bella di Cerignola je kráska z jihoitalské Apúlie. Její plody jsou největší na světě, jsou krásně zelené, neuvěřitelně šťavnaté a křupavé. Aby si uchovaly všechny svoje vlastnosti, sklízejí je ve Fratepietru ručně, pěkně jednu po druhé, a nakládají je do slaného nálevu podle starého rodinného receptu.

Andrea je už pátou generací rodiny Fratepietro, která se věnuje pěstování oliv a výrobě olivového oleje. Jako jedni z mála zůstali věrni poctivé ruční výrobě, která je sice náročná a zdlouhavá, ale její výsledek stojí za to. Vedle oliv Fratepietro boduje i ručně loupanými rajčaty.

 

Složení: olivy, voda, sůl, regulátor kyselosti E270.

 

sušená rajčata v oleji Le Nostrane 290 g

Šťavnatá sušená rajčata z Kalábrie ochucená středomořskými bylinkami a naložená v oleji.

Natale Vadalà a jeho rodina se nezastaví. Jen co pod žhavým kalábrijským sluncem dozraje zelenina, má jen 24 hodin na to, aby ji ručně sklidil, naložil do oleje a zabalil. Protože jenom tak si po dlouhý čas uchová svou lahodnou a intenzivní chuť. Vedle lilků, artyčoků, oliv a feferonek jsou jeho majstrštykem sušená a polosušená rajčata.

 

Složení: sušená rajčata 70 %, slunečnicový olej, ocet, kapary, směs koření v různém poměru (oregano, česnek, papričky), sůl, kyselina citronová.

 

bio passata z rajčat Biosapori 700 g

Hustá passata z čerstvých bio rajčat vypěstovaných v regionu Molise a zpracovaných hned po sklizni. Jenom šťavnatá sladká rajčata a sůl. Skvělý základ rajčatových omáček.

Biosapori založily dámy z málo známého italského regionu Molise v roce 2000. Vyrábí speciality z místní čerstvé zeleniny a ovoce. Správně uzrálé plody jsou zpracovány podle tradičních receptur do 24 hodin od sklizně, aby si uchovaly svoji chuť a živiny.

 

Složení: rajčata, sůl.

 

mix pepřů v mlýnku Il Boschetto 55 g

Směs tří druhů pepřů v praktickém mlýnku.

Říká se, že láska je kořením života. Ten náš koření Il Boschetto. Tuto laboratoř chutí a vůní založil na přelomu tisíciletí Stefano Boschi. A protože ne každý oplývá neutuchající energií jako on, začal vedle nejrůznějších skvostných koření, olejů a octů vytvářet i hotové směsi, s kterými vykouzlíte toskánskou polévku, lanýžové risotto nebo špaldový salát i s minimem vynaložených sil. Vedle kvality obsahu svých výtvorů klade důraz i na design, aby jeho koření nebylo jen pomocníkem, ale i ozdobou vaší kuchyně.

 

Složení: černý pepř, zelený pepř, růžový pepř.

 

těstoviny Spaghetti Gentile 500 g

Těstoviny z tvrdozrnné pšenice vypěstované v regionu Puglia. Jsou vyráběny tradičním způsobem za použití bronzových raznic a velmi pomalého sušení.

Gragnano je vyhlášeným rájem těstovin už od 16. století a po bok těch nejlepších kampánských těstovinářů se v roce 1876 přidala i rodina Zampino. Nepodlehli stresu moderní uspěchané doby a své těstoviny stále vyrábí, jak velí tradice: výhradně z italského obilí pěstovaného v Apulii, pomocí bronzových raznic a přirozeně sušené metodou Cirillo až čtyři dny.

 

Složení: semolina z tvrdé PŠENICE, voda.

Alergeny: lepek