Neohodnoceno

Dárkový koš - Grande festa

Velký koš plný italských vín a dobrot, se kterými nezkazíte žádnou oslavu.

2 790 Kč
Kategorie: Vouchery a koše

V koši na vás čeká Prosecco Superiore Brut, Asolo Organic, Borgo Molino, bílé víno Roero Arneis DOCG, Cornarea, červené víno Umbria Sangiovese IGT, Il Roccafiore, Roccafiore 2016, brambůrky s lanýžem Tartuflanghe, grissini saltelli s rozmarýnem Valledoro, sušenky cantuccini s pistáciemi a tmavou čokoládou Deseo, pražené lískové oříšky z Piemontu I.G.P. Papa dei Boschi, olivový olej e. v. 100 % Siciliano Biologico Centonze a sušená rajčata v oleji Le Nostrane.

 

prosecco Superiore Brut, Asolo Organic, Borgo Molino 0,75 l

Prosecco z hroznů odrůdy Glera ekologicky pěstovaných na kopcích v oblasti Asolo. Je charakteristické velmi jemným perlením a výrazným aroma s tóny citrusů, broskví a meruněk. Chuť je elegantní, lehce minerální, vyvážená s delší dochutí.

Rodinné vinařství Borgo Molino založil už v roce 1922 Vittorio Nardin a po něm se vedení ujal syn Sergio společně s vnuky Paolem a Pietrem. Vína Borgo Molino pocházejí z pečlivě kontrolovaných vinic, které se nachází v srdci oblasti Marca Trevigiana mezi vesnicemi Conegliano a Valdobbiadene a jsou charakteristické unikátním složením půdy, ideálním pro pěstování jak bílých, tak červených odrůd. Vína z těchto vinic jsou svěží, lahodná a skvěle vyvážená. Borgo Molino se zaměřuje především na výrobu elegantních „bublinek“ a jejich sklep je vybaven nejmodernějšími technologiemi. 

 

Odrůda: 100 % Glera

Alergeny: siřičitany

Alkohol: 11,5 %

 

Roero Arneis DOCG, Cornarea 2018 / 2019 0,75 l

Bílé víno z odrůdy Arneis. Má slámově žlutou barvu a středně intenzivní aroma, ve kterém dominují ovocné tóny hrušek a červených jablek s dotekem minerality.

Chuť je plnější, kulatější perfektně kopírující aroma s lehkým tónem pomerančové kůry. Středně dlouhý, minerální a svěží závěr. Ideální jako aperitiv, ke středně vyzrálým sýrům, bílým masům nebo risottu.

V samém srdci oblasti Roero pěstuje rodina Bovone pouze dvě odrůdy, a to ty, kterým se v Piemontu daří nejlépe – Arneis a Nebbiolo. Arneis, v dialektu „zlobivé dítě“, je odrůda natolik náročná na pěstování, že od ní v minulosti mnozí vinaři dali ruce pryč, a tento klenot mezi bílými víny téměř vymizel. Vinařství Cornarea se jako první rozhodlo tuto místní odrůdu zachránit a znovu jí před čtyřiceti lety osázelo vinice. Díky snaze rodiny Bovone Arneis přežilo a my si tak můžeme vychutnat jeho plnou minerální chuť.

 

Odrůda: 100 % Arneis

Alergeny: siřičitany

Alkohol: 13 %

 

Umbria Sangiovese IGT, Il Roccafiore, Roccafiore 2016 0,75 l

Víno rubínově červené barvy s vůní zralých švestek, červených bobulí, tabáku a lékořice. Chuť je čistá s elegantní tříslovinou a vyváženou strukturou. Zraje 24 měsíců ve velkých dubových sudech. Ideální k prvním chodům.

Dělat jednoduchá vína je ta nejtěžší věc. Aby rodina Baccarelli z umbrijského vinařství Roccafiore zjistila, jak na to, spojila své síly nikoliv s místním enologem, ale s Hartmannem Donà z podhůří Alp, který vínu dodal ten správný šmrnc. V zeleném srdci Itálie postavili moderní designové vinařství, zaměřili se na místní odrůdy jako Grechetto di Todi, Trebbiano Spoletino nebo Sangiovese a vydali se ekologickým směrem. A vyplatilo se – po jejich čistých, krásně pitelných vínech je poptávka v mnoha koutech světa.

 

Odrůda: 100 % Sangiovese

Alergeny: siřičitany

Alkohol: 14 %

 

brambůrky s lanýžem Tartuflanghe 100 g

Luxusní piemontské brambůrky s výraznou lanýžovou chutí.

K Langhe neodmyslitelně patří lanýže a díky Tartuflanghe si je může dovolit každý. Dlouhou dobu byla pro většinu lidí tato aromatická houba nedosažitelným luxusem, jejíž chuť zůstávala záhadou. To změnil v roce 1980 Beppe Montanaro, když otevřel lanýžovou laboratoř, v níž zúročil svůj kuchařský um a lásku k inovacím. A protože jsou v Tartuflanghe vždy o krok napřed a baví je obyčejné přeměňovat na neobyčejné, jako první vymysleli lanýžové těstoviny, pak předvedli lanýžový kaviár, a nakonec se vytasili s medovo-lanýžovou hořčicí.

 

Složení: brambory, slunečnicový olej, olivový olej, 0,45 % lyofilizovaný lanýž letní (Tuber Aestivum) (odpovídá 2,25 % čerstvého lanýže), sůl, aroma.

 

grissini saltelli s rozmarýnem Valledoro 100 g

Klasické křupavé grissini s voňavým rozmarýnem, které nemohou chybět na žádné párty. Skvělé s prosciuttem crudo nebo jenom tak.

Výrobna grissin Valledoro původně vznikla jako malé pekařství rodiny Zubani ve městě Brescia v roce 1954. Jejich dětské piškoty přitáhly tolik zákazníků, že postupně svůj sortiment rozšířili o spoustu slaných dobrot jako jsou grissini či bruschettky. Valledoro při výrobě využívá především lokální ingredience a obejde se bez průmyslových aditiv. I díky tomu dnes patří k nejvyhledávanějším výrobcům slaného pečiva. 

 

Složení: pšeničná MOUKA, slunečnicový olej (9,5 %), jedlá sůl, droždí, extra panenský olivový olej, ječná sladová MOUKA, rozmarýn (1 %)

Alergeny: lepek

 

sušenky cantuccini s pistáciemi a tmavou čokoládou Deseo 180 g

Netradičně pojaté toskánské sušenky cantuccini s hořkou čokoládou a pistáciemi.

Sušenkárna Deseo vznikla v roce 2001, když se Francesco Pandolfini z rodiny známých toskánských výrobců sladkostí rozhodl, že svoji vášeň přemění v realitu. Jeho sušenky milujeme, protože jsou prostě jiné. A navíc se neomrzí, protože Francesco co chvíli vytáhne z rukávu nový kreativní recept, který stojí za vyzkoušení.

 

Složení: PŠENIČNÁ mouka, cukr, VEJCE, tmavá čokoláda 9 % (kakaová hmota 60 %, cukr, kakaové máslo, emulgátor: řepkový lecitin, přírodní vanilkové aroma), pistácie 6 %, MÁSLO, kakaový prášek, kypřicí prášek (difosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), přírodní aroma, sůl.

Alergeny: lepek, vejce, mléko, pistácie

 

pražené lískové oříšky z Piemontu I.G.P. Papa dei Boschi 200 g

Pražené lískové oříšky z Piemontu odrůdy "Tonda gentile delle Langhe" jsou pro svůj pravidelný tvar, vynikající vůni a chuť považovány za nejlepší na světě. Díky svým charakteristickým vlastnostem a vysoké kvalitě získaly v roce 1993 označení I.G.P.

V městečku Lequio Berria v oblasti Alta Langa pěstuje již třetí generace rodiny Noe vynikající lískové oříšky. Jejich lískové plantáže se rozprostírají na 40 hektarech v nadmořské výšce 700 m.n.m. Oříšky místní odrůdy "Tonda gentile delle Langhe" se po sklizni, která probíhá ručně, suší několik dní na slunci a poté se praží, aby ještě více vynikla jejich neodolatelná chuť.

 

Složení: lískové oříšky Tonda Gentile

Alergeny: ořechy

 

olivový olej e. v. 100 % Siciliano Biologico Centonze 500 ml

Nefiltrovaný olivový olej Centonze v BIO kvalitě se vyrábí ze sicilských oliv odrůdy Nocellara del Belice. Sběr probíhá ručně a olivy jsou zpracovány lisováním za studena do 12 hodin od sklizně! Je charakteristický jasně zelenou barvou, výraznou dlouhotrvající vůní po čerstvě vymačkaných olivách a intenzívní plnou chutí. Název oleje Case di Latomie odkazuje na oblast původu s  množstvím starověkých kamenolomů na těžbu tufu. 

Malá rodinná olejárna Centonze sklízí se svým extra panenským olivovým olejem úspěchy po celém světě. Aby taky ne, když se může pochlubit několikasetletými olivovníky, pěstováním bez chemie a super rychlým zpracováním. I proto se jí dostalo prestižního označení Presidio Slow Food.

 

Složení: extra panenský olivový olej získaný z oliv pouze mechanickými postupy

 

sušená rajčata v oleji Le Nostrane 290 g

Šťavnatá sušená rajčata z Kalábrie ochucená středomořskými bylinkami a naložená v oleji.

Natale Vadalà a jeho rodina se nezastaví. Jen co pod žhavým kalábrijským sluncem dozraje zelenina, má jen 24 hodin na to, aby ji ručně sklidil, naložil do oleje a zabalil. Protože jenom tak si po dlouhý čas uchová svou lahodnou a intenzivní chuť. Vedle lilků, artyčoků, oliv a feferonek jsou jeho majstrštykem sušená a polosušená rajčata.

 

Složení: sušená rajčata 70 %, slunečnicový olej, ocet, kapary, směs koření v různém poměru (oregano, česnek, papričky), sůl, kyselina citronová.