Neohodnoceno

Ančovičky filety extra pikantní v oleji 80gr vanička Carlino

Ančovičky jsou typickou součástí středomořské stravy "dieta mediterranea". Používají se k dochucení těstovin, salátů, caponaty. Hodí se jako předkrm k čerstvému pečivu i na bruschettu. Mimo to také tvoří základ pro dressing na Caesar salát.
 
Čerstvé ančovičky jsou uchovávány pod ledem a zpracovány do 24 hodin od výlovu. Díky tomuto postupu si jejich maso uchovává své nutriční i kvalitativní hodnoty. Ihned po výlovu jsou ančovičky očištěny od vnitřností, zbaveny hlavy a nasolují se.Zrání v soli trvá 45-125 dní v závislosti na okolní teplotě. Čím je chladnější počasí, tím déle zrání trvá. Ančovičky se ručně dočistí, opláchnou se ve slané vodě, naporcují se na filetky a na 24 hodin se naloží do oleje. Nakonec se naložené ve slunečnicovém oleji s feferonkou a petrželí balí. Takové dochucení je pro Sicílii typické.

Veškeré zpracování v rodinné společnosti Carlino probíhá ručně a za mnoho let se na něm vůbec nic nezměnilo. Právě díky tomu jejich produkty neobsahují žádné konzervační látky.

99 Kč
Kategorie: Potraviny

Složení: marinované ANČOVIČKY-filety, slunečnicový olej, ocet, feferonka, petržel, sůl.

Alergeny: ryby 

Skladovat při teplotě od 0°do 4°C.

Země původu: Itálie